Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης": Όλα έτοιμα!

Η πρώτη ημέρα δράσης για τη 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης", που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου  ολοκληρώθηκε επιτυχώς, καθώς σήμερα (Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014), πραγματοποιήθηκαν οι χρονομετρημένες δοκιμές του αγώνα.

Η ημέρα ξεκίνησε με τον Τεχνικό και Διοικητικό Έλεγχο οδηγών και αυτοκινήτων, προτού περάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, που περιλάμβανε 2 περάσματα από τη διαδρομή. Η διαδικασία είχε τις καθυστερήσεις της, λόγω μικρής έκτασης εξόδων από το δρόμο ή μηχανικές βλάβες, που όμως ήταν μικρές και δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τη χρονική πορεία των δοκιμών, χάρη και στην έγκαιρη επέμβαση των ανθρώπων της Οργάνωσης, όποτε αυτό χρειάστηκε. Οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα από τη διαδρομή των 4,2 χιλιομέτρων, η οποία είναι πολύ γρήγορη και δύσκολη, ειδικά εφόσον υπάρχουν υγρασίες στο οδόστρωμα, που προκαλούν διαρκείς αλλαγές στο επίπεδο πρόσφυσης των αυτοκινήτων. Όπως είναι γνωστό, οι χρονομετρημένες δοκιμές των αγώνων ανάβασης, δεν έχουν κάποια επίδραση στα τελικά αποτελέσματα, τα οποία κρίνονται από τα δύο αγωνιστικά περάσματα της ημέρας του εκάστοτε αγώνα. Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Βούλγαρος Nikolay (Niki) Zlatkov, που συμμετέχει στον αγώνα με ένα Audi Quattro S1, χάρη στις ενέργειες της  ελληνικής αντιπροσωπείας της Εταιρείας Λιπαντικών και Χημικών Bardahl  και φυσικά του ΑΣΣΟΑΑ, έδειξε μεγάλη προσαρμοστικότητα στην διαδρομή της Ανάβασης Δερβενοχωρίων και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, στο δεύτερο πέρασμα. Ενδεικτικό της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα είναι το γεγονός ότι η Οργάνωση του αγώνα έχει τοποθετήσει 3 σημεία επιβράδυνσης, με βάση τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Το κυρίως πιάτο όμως της 2ης Ανάβασης Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης" σερβίρεται αύριο, αφού στις 10.30 θα ξεκινήσει το πρώτο από τα δυο σκέλη, του 6ου και τελευταίου γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων. Ο υψηλός αναλογικά αριθμός των θεατών που βρέθηκαν σήμερα στη διαδρομή της ανάβασης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ούτε αύριο αναμένεται βροχή, αποτελεί εχέγγυο για παρουσία αρκετών θεατών και στο αυριανό, κυρίως μέρος του αγώνα. Οι 87 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι κορυφαίοι συνδυασμοί του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και φυσικά, ο Βούλγαρος Niki Zlatkov με το Audi Quattro S1, θα δώσουν αύριο τον καλύτερό τους εαυτό, προς τέρψιν όσων θεατών βρεθούν στην 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης". Αξίζει να τονίσουμε πως οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του αγώνα δε σταματούν στην παρουσία του Βούλγαρου οδηγού με το εντυπωσιακό Audi των 800 ίππων, καθώς τα βλέμματα θα στραφούν και στο "Racing Truck Show", με δυο τράκτορες να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στη διαδρομή της Ανάβασης, χωρίς φυσικά να προσμετρούν στην κατάταξη αλλά καθαρά, στο πλαίσιο επίδειξης.

Υπενθυμίζουμε, πως η εκκίνηση της διαδρομής της Ανάβασης βρίσκεται στο πάντα όμορφο και σημαντικό για τους ελληνικούς αγώνες, οροπέδιο των Δερβενοχωρίων, με κατεύθυνση προς Μονή Κλειστών (Φυλή) και αύριο, Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν τα δυο αγωνιστικά σκέλη από τα οποία θα προκύψουν και οι νικητές του αγώνα. Τονίζουμε, πως η διαδρομή θα κλείσει το πρωί της Κυριακής 2 Νοεμβρίου στις 09.00, με το πρώτο αυτοκίνητο να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10.30. Ακόμη, οι θεατές που θα βρεθούν στον αγώνα, πρέπει να γνωρίζουν ότι πέραν της στροφής Κ2, δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων σε άλλο σημείο εντός της διαδρομής.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ 2Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΛΑΠΑΝΙΔΗΣ"
Η διαδρομή της Ανάβασης βρίσκεται στον δρόμο Μεταξά, από τα Δερβενοχώρια  προς Μονή Κλειστών . Η εκκίνηση βρίσκεται περίπου 2,5 χλμ. μετά την διασταύρωση των οδών που έρχονται από τα χωριά Πύλη, Σκούρτα και Στεφάνη και ο τερματισμός σ το κρύο Πηγάδι (Ανεμογεννήτριες). Πρόκειται για μία  γρήγορη, τεχνική και εξαιρετικά θεαματική διαδρομή, με πολύ καλό και φαρδύ  οδόστρωμα. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μεγάλων κομματιών της διαδρομής με ασφάλεια, από πολλά σημεία. Η Ανάβαση Δερβενοχωρίων είναι ο πλησιέστερος στην Αθήνα αγώνας, γεγονός που μειώνει τα έξοδα για τους αγωνιζόμενους και θεατές, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Οι κυριότερες προσβάσεις  για τους θεατές και τους αθλητές-οδηγούς  είναι οι εξής:
1. Ερχόμενοι από Σκούρτα, μετά τη διασταύρωση με φανάρι, στα 200 μ. όπου πινακίδα "Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεφάνης", στρίβετε αριστερά. Ακολουθώντας ευθεία την ασφάλτινη οδό, σε 2,7 χιλιόμετρα φτάνετε στην αφετηρία.
2. Στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας στρίβετε δεξιά προς Θριάσιο Νοσοκομείο. Έχοντας το Νοσοκομείο στα δεξιά σας, συνεχίζετε ευθεία και φτάνετε στα Τσιμέντα Τιτάν. Στηδιχάλα στρίβετε δεξιά και ακολουθώντας την παλαιά ειδική διαδρομή «Στεφάνη» φτάνετε στο χωριό Στεφάνη. Μετά την πλατεία Στεφάνης προς Σκούρτα στρίβουμε δεξιά για "Κατασκήνωση". Ακολουθώντας ευθεία την ασφάλτινη οδό, σε 2,7 χιλιόμετρα φτάνετε στην αφετηρία.
3. Από την Έξοδο 6 της Αττικής Οδού βγαίνετε στην Λεωφόρο Φυλής και φτάνετε στην Χασιά   (προτιμήστε τον περιφερειακό δρόμο). Μετά τις τελευταίες ταβέρνες στο πλάτωμα όπου δεξιά οδηγεί στη Μονή Κλειστών, στρίβετε αριστερά και μετά από περίπου 11,5 χιλιόμετρα ανηφορικής διαδρομής  βρίσκεστε στον τερματισμό της Ανάβασης.
4. Μόλις φτάσετε στον τερματισμό της ανάβασης, στα αριστερά υπάρχει βατός χωματόδρομος για κάθε όχημα, που μετά από περίπου 2 χιλιόμετρα οδηγεί στην Κ2 της διαδρομής.

Ζωντανά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρίσκονται στο http://www.sportstiming.gr/

Χορηγοί του αγώνα είναι οι Θεοδωρακάκης Service, Original Ρεκτιφιέ και SK Tyres.

Χορηγοί επικοινωνίας για την 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης" είναι το Motori.gr, που αποτελεί Χορηγό Επικοινωνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, τα περιοδικά "4ΤΡΟΧΟΙ" και "Auto Bild Hellas", η αθλητική εφημερίδα "SportDay", ο κορυφαίος αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός "NovaSportFM 94.6", η ιστοσελίδα "4Drivers" και η UP Team.